لغو ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا صحت دارد؟-راهبرد معاصر
جهاد اسلامی شهادت شماری از اعضای خود در دمشق را تایید کرد آمریکا ۲۶ فرد و نهاد را به بهانه ارتباط با ایران و انصارالله یمن تحریم کرد تکذیب شایعه ترور لاریجانی در حملات امروز اسرائیل به دمشق لاریجانی در دیدار با بشار اسد: سوریه نقش محوری در منطقه دارد/ تأکید رئیس‌جمهور سوریه بر پایان جنگ غزه گروسی: این دیدار بخش مهمی از سفر من به تهران بود + جزئیات مشاور ارشد رهبر انقلاب پس از رایزنی با مقامات سوریه به لبنان می‌رود ادعای اصابت موشک به نزدیکی محل جلسه لاریجانی و مقام سوری لاریجانی با بشار اسد دیدار کرد دیدار علی لاریجانی با رییس مجلس سوریه جزییات دیدار عراقچی و گروسی| همکاری‌های هسته‌ای محور گفتگو‌ها ببینید/ نمایش قدرت جنگنده سوخو ۵۷ در رویداد هوایی ژو‌های چین لاوروف: پیروزی ترامپ رویکرد آمریکا در قبال جنگ اوکراین را تغییر نمی‌دهد سخنگوی وزارت خارجه: عراقچی و گروسی گفتگوی مهمی داشتند؛ ایران هیچ‌گاه مسیر تقابل را انتخاب نکرده است گروسی: با برداشتن گام‌های عملیاتی می‌توانیم به دولت جدید آمریکا نشان بدهیم که قادریم در مسائل هسته‌ای به راه‌حل برسیم رئیس سازمان انرژی اتمی: هرگونه قطعنامه شورای حکام با پاسخ فوری ایران روبرو خواهد شد

لغو ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا صحت دارد؟

بایدن زمانی می‌تواند مدعی رویکرد تعاملی با جهان اسلام باشد که به سیاست‌های آپارتایدی همچون تحریم، حمایت از تروریسم، حمایت از رژیم صهیونیستی، همراهی با جنایات سعودی در یمن، جنایات آمریکا در سوریه، عراق و افغانستان و... پایان دهد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 23
کد خبر: ۷۵۰۳۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ ، بایدن رئیس جمهور آمریکا چنانچه پیشتر اعلام شده بود در روز نخست ریاست جمهوری خود دستور اجرایی دونالد ترامپ در محدودیت ورود اتباع کشورهای مسلمان به آمریکا را لغو کرد.

 

این اقدام گرچه با ادعای رویکرد مثبت به جهان اسلام و نمایش رویکرد متفاوت بایدن یا همان آغاز دوران «تغییر» صورت گرفته اما یک سوال اساسی همچنان مطرح است و آن اینکه آیا این اقدام بایدن حاکی از رویکرد تعاملی با کشورهای اسلامی است و یا یک نمایش تبلیغاتی زودهنگام برای مقابله با بحران مشروعیتی است که به آن گرفتار آمده است؟

 

نگاهی به تحولات کشورهای اسلامی به ویژه در منطقه غرب آسیا نشان می‌دهد که کشورهای اسلامی با مجموعه‌ای از چالش‌ها مواجه هستند که عمدتا نتیجه سیاست‌های خصمانه آمریکایی‌ها در مقاطع مختلف است:

 

ـ اختلافات قومی و مذهبی میان کشورهای اسلامی که به نزاع‌های مستقیم و غیر مستقیم میان این کشورها منجر شده است.

 

ـ حضور نیروهای خارجی در منطقه نظیر اشغال 20 ساله افغانستان و 18 ساله عراق در کنار ده‌ها پایگاه نظامی خارجی که منطقه را فرا گرفته و ناامنی و بی‌ثباتی را ایجاد کرده است.

 

ـ فعالیت گروه‌های تروریستی همچون القاعده و داعش و ده‌ها گروه دیگر که به اذعان خود آمریکایی‌ها ساخته و پرداخته غرب به ویژه آمریکا هستند.

 

ـ تبعیض علیه کشورهای اسلامی با اجرای تحریم‌های اقتصادی و علمی و حتی اقدام نظامی که نمود عینی آن را می‌توان در سیاست‌های غرب علیه دستاوردهای صلح‌آمیز هسته‌ای ایران مشاهده کرد.

 

ـ ایجاد و حمایت از رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن اول جهان اسلام که در کنار اشغال فلسطین و کشتار و آواره‌سازی فلسطینیان به بحران‌سازی و تجاوز علیه کشورهای منطقه می‌پردازد.

 

ـ جنایات مهر‌ه‌های دست‌نشانده غرب در منطقه از دیگر بحران‌های جهان اسلام است که جنایات سعودی علیه ملت یمن، تروریست‌ها و حامیانشان در سوریه و عراق، کشتار مسلمانان کشمیر و میانمار، بازداشت شیخ زکزاکی در نیجریه و... تنها بخشی از این وضعیت بحرانی تحمیلی به جهان اسلام است.

 

با این تفاسیر؛ اقدام بایدن مبنی بر لغو ممنوعیت سفر اتباع کشورهای اسلامی به آمریکا را نمی‌توان گامی صادقانه در جهت اعتمادسازی با کشورهای اسلامی دانست، چه، پیش از آن باید اقدامات عملی برای رفع دغدغه‌ها و بحران‌های تحمیلی علیه جهان اسلام صورت پذیرد.

 

نکته مهم اینکه؛ این بحران‌ها نه صرفا از سوی ترامپ که از سوی ساختار حاکم بر آمریکا در طول چند دهه از جمله دوران اوباما ـ بایدن به جهان اسلام تحمیل شده است و بایدن نمی‌تواند آن را تنها به دوران ترامپ نسبت داده و خود را از آن مبرا نشان دهد.

 

بایدن زمانی می‌تواند مدعی رویکرد تعاملی با جهان اسلام باشد که به سیاست‌های آپارتایدی همچون تحریم اقتصادی و علمی علیه کشورهای اسلامی، حمایت از تروریسم، حمایت از رژیم صهیونیستی، همراهی با جنایات سعودی در یمن، جنایات مستقیم و غیر مستقیم آمریکا در سوریه و عراق، حضور نظامی در افغانستان و عراق، اختلاف افکنی میان کشورهای اسلامی و... پایان داده و بر عدم تکرار این رفتارها ضمانت عملی دهد.

 

اما سیاست‌های او در دوران اوباما و ترکیب تیم اجرایی و مواضعش چنانچه در حمایت از ترور فرماندهان مقاومت، تحریم‌ علیه ایران و جبهه مقاومت و استمرار اشغال افغانستان و عراق و مداخله نظامی آمریکا در غرب آسیا و اصرار بر حمایت از رژیم صهیونیستی روشن است، حاکی از آن است که اقدام به لغو ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا بیشتر یک نمایش تبلیغاتی است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار